• 28 mei 2016

Kenmerken van een wereldtaal
Wij vertalen veel teksten die geschreven zijn in technisch Engels. Nu is Engels één van de talen die wordt aangemerkt als wereldtaal. Een wereldtaal heeft een aantal kenmerken naast. Als vertaalbureau vinden wij het interessant om deze kenmerken voor u op een rijtje te zetten.

Een wereldtaal wordt gekenmerkt doordat het een officiële taal is in meerdere staten van landen in de wereld, terwijl het niet de moedertaal is. Internationale organisaties hebben afgesproken de taal aan te merken als voertaal. Daarnaast dient het aantal sprekers relatief groot te zijn in vergelijking met andere talen. Een groot gedeelte van de sprekers van die taal gebruiken de taal als tweede taal en de taal is een internationaal communicatiemiddel. Uit ervaring weten wij dat Engels aan al deze punten voldoet. Het vertalen van technisch Engels wordt dan ook veelvuldig aangevraagd. De andere wereldtalen vertalen wij ook als onderdeel van de 78 talen die wij aankunnen. Een wereldtaal is vaak ook een statustaal en hoeft niet aan alle kenmerken te voldoen. Sommige talen worden namelijk veel gesproken omdat er veel mensen zijn geboren in dat land. Dit is bijvoorbeeld het geval met Chinees. Naast Engels en Chinees kennen we de volgende officiële wereldtalen: Arabisch, Frans, Russisch en Spaans.

Frans is een veelvuldig gebruikte voertaal onder internationale organisaties, terwijl Arabisch veelvuldig in het Midden-Oosten wordt gesproken.

Categorie:Engels

Post a comment