• 05 juli 2016

Handige apps om een andere taal te leren
Het leren van een nieuwe taal gaat beter met de juiste hulpmiddelen. Op het moment zijn er een aantal apps gratis beschikbaar die het leren van een nieuwe taal net iets makkelijker maken. Wij geven een aantal tips van apps die we zelf ook zouden gebruiken. Wij geven ook ideeën om een taal beter te leren zonder het gebruik van uw telefoon.

De eerste app die wij aanraden is Duolingo. Met deze app zijn de basisprincipes van veel verschillende talen aan te leren. Dit biedt ook uitkomst als u simpele Italiaanse vertalingen wilt maken van uw correspondentie. Het gebruik van een app is handig onderweg, zo leert u tijdens het reizen bijvoorbeeld Russisch.

Een andere tip om een nieuwe taal aan te leren is veel naar de taal te luisteren. Dit kunt u doen door naar televisieprogramma’s in de desbetreffende taal te kijken of door het luisteren naar de radio. Een goede app om naar de radio te luisteren is tuneln, hiermee kunt u radiozenders van over de gehele wereld ontvangen. Met TV Apps kijkt u vele programma’s live of na de officiële uitzending. Kijk bijvoorbeeld naar een Italiaanse soap of luister naar de Italiaanse nieuwsradio. Zo leert u om te gaan met de snelheid van spreken en de verschillende accenten. Voor Italiaanse vertalingen van officiële stukken kunt u overigens het beste Vertaal.nl inschakelen. Zo weet u zeker dat de juiste vertaling wordt gemaakt en er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Categorie:Italiaans

Post a comment